Vakgebied

Onze achtergrond

IDC Junior Designers is een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in het vakgebied Industrieel Ontwerpen.
Wij fungeren als dé jongeren afdeling van het Industrial Design Centre (IDC), en zijn een stichting die is opgericht door studenten. Het doel van de stichting is het aan elkaar koppelen van ontwerpstudenten en het bedrijfsleven.
Zo bieden wij studenten de kans zich te oriënteren en ervaring op te doen binnen hun toekomstige vakgebied.
Bedrijven kunnen op deze manier laagdrempelig en budgetvriendelijk gebruik maken van de kennis binnen het vakgebied Industrieel Ontwerpen.

Industrieel Ontwerpen

Het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten is voor bedrijven van levens belang. Dit is dan ook het terrein, en de toegevoegde waarde, van de Industrieel Ontwerper (IO’er).
Een IO’er weet als geen ander hoe het ontwerptraject in elkaar steekt: van het eerste productidee tot het produceren en de lancering. Maar ook continu nieuwe technische mogelijkheden en veranderingen in de markt in de gaten houden behoren tot de werkzaamheden van een Industrieel Ontwerper.

Werkveld

Industrieel Ontwerpers zijn actief op allerlei terreinen: van grote tot kleine bedrijven, bij producenten van consumentenproducten of in de kapitaalgoederenindustrie, bij ingenieursbureaus of in een CadCam-softwarehouse. In alle sectoren zijn IO’ers betrokken bij het ontwerpen en het ontwikkelen van producten. Ze hebben veelal de volgende functies: productontwikkelaar, technisch ontwerper, (grafisch)vormgever, consultant, projectleider, procesbewaker of onderzoeker.